Twee tips hoe om te gaan met lekkages

Lekkages zijn bijzonder vervelend. Als er een lekkage plaatsvindt, is het zaak zo snel mogelijk een bekwame loodgieter op de hoogte te stellen en te vragen of deze zo spoedig mogelijk langs wil komen. Alleen zo kun je de schade veroorzaakt door water zo veel als mogelijk proberen te beperken. Toch zijn er enkele tips om schade door water te beperken als er daadwerkelijk sprake is van een lekkage.

1. Bewaar geen belangrijke documenten in de nabijheid van een waterleidinglekkage

Vaak zien we dat tal van documenten in dozen op zolder worden bewaard. Dozen vol schoolspullen, diploma’s, documenten van het huis of de auto, fotoboeken, enzovoorts staan dan soms vlak naast een verwarming, bijvoorbeeld een radiator. Normaliter maakt dat niet veel uit en heeft de radiator geen nadelige invloed op de papieren documenten, maar het kan gebeuren dat de radiator gaat lekken. De documenten kunnen hierdoor verloren gaan, wat uiterst zonde is, zeker omdat dit prima voorkomen had kunnen worden. Bewaar documenten daarom nooit bij waterleidingen of andere apparaten of systemen die kunnen gaan lekken.

2. Zet de wasmachine en dergelijke in een waterbak

Als een wasmachine lekt, kan de hele vloer blank komen te staan. Om dit te voorkomen kun je de wasmachine in een zogenaamde waterbak zetten. Dit is een bak waar de wasmachine in staat. Als de wasmachine begint te lekken, houdt de waterbak het water vast. Het water kan dan dus niet zomaar over de vloer lopen en de vloer beschadigen.

Call Now Button