Zo kunt u uw cv-ketel bijvullen

Het bijvullen van de cv-ketel in huis is noodzakelijk, om te voorkomen dat het rendement hiervan niet optimaal is. Wanneer de cv-ketel niet op het juiste drukniveau zit, betekent dit dat er lucht in de leidingen zit. Dit maakt dat de warmte niet optimaal naar de ruimtes binnen uw woning vervoerd kan worden, waardoor het rendement afneemt. Gelukkig is het relatief eenvoudig om de cv-ketel zelf bij te vullen. Het is belangrijk om dit op de juiste wijze te doen, om bijvoorbeeld lekkages tegen te gaan. U kunt de cv-ketel bijvullen, als het drukniveau onder de 1.5 bar is gekomen.

 

In dit artikel vertelt onze loodgieter uit Tilburg u meer over het bijvullen van de cv-ketel, zodat u dit zelf kunt doen. U kunt de cv-ketel ook laten bijvullen door onze loodgieter, tijdens het uitvoeren van onderhoud aan de cv-ketel. Het wordt aangeraden om de cv-ketel zeker eens per twee of drie jaar te laten onderhouden. Versleten onderdelen kunnen zo tijdig vervangen worden.

 

Zelf uw cv-ketel bijvullen bij een te laag drukniveau

Voordat u aan de slag gaat met het bijvullen van uw cv-ketel, dient u de juiste hulpmiddelen te pakken. Denk aan een emmer, een schoonmaakdoekje en het sleuteltje voor de radiatoren. Ook dient u de temperatuurinstelling lager te zetten, zodat de cv-ketel geen werk verricht. U kunt starten, op het moment dat de cv-ketel is afgeslagen.

 

Stap 1: neem de vulslang en bevestig deze aan de waterkraan in de buurt van de cv-ketel in huis. U dient de vulslang vervolgens vol te laten lopen met water, waarna u de waterkraan af kunt sluiten.

 

Stap 2: bevestig de andere zijde van de vulslang aan de vulkraan van de cv-ketel. Nu kunt u de waterkraan opnieuw opendraaien, gevolgd door het opendraaien van de vulkraan bij de cv-ketel. Doe het in deze volgorde en niet andersom!

 

Stap 3: wacht tot het drukniveau van de cv-ketel gestegen is naar een niveau van ongeveer 1,8 bar. Laat het drukniveau in ieder geval niet over de 2,0 bar komen en zorg dat deze altijd hoger is dan 1,5 bar. Sluit vervolgens eerst de vulkraan af en daarna de waterkraan. Het overgebleven water kunt u in de emmer opvangen.

 

Tot slot is het belangrijk dat u de radiatoren in huis ontlucht, om er zeker van te zijn dat hier geen lucht meer in zit.

Loodgieter nodig?

  • Erkend loodgietersbedrijf
  • Jarenlange ervaring
  • Direct ter plaatse

Lees hier meer blogartikelen

Een cv-ketel aanschaffen en laten installeren

Een cv-ketel aanschaffen en laten installeren

Een cv-ketel aanschaffen en laten installeren Wanneer uw oude cv-ketel toe is aan vervanging, dan wordt het hoog tijd om eens een blik te werpen op het grote aanbod van modellen en types cv-ketels. U kunt kiezen uit een combi-ketel of een hr-ketel. Het meest...

Een goede betrouwbare loodgieter inhuren

Een goede betrouwbare loodgieter inhuren

Een goede betrouwbare loodgieter inhuren Wanneer u te maken heeft met een lekkage of een doorstromende w.c. dan kan dit behoorlijk vervelend zijn. In dit geval wilt u zo snel mogelijk een loodgieter inhuren die bij u langskomt. Een loodgieter is een vakman die...

Twee tips hoe om te gaan met lekkages

Twee tips hoe om te gaan met lekkages

Twee tips hoe om te gaan met lekkages Lekkages zijn bijzonder vervelend. Als er een lekkage plaatsvindt, is het zaak zo snel mogelijk een bekwame loodgieter op de hoogte te stellen en te vragen of deze zo spoedig mogelijk langs wil komen. Alleen zo kun je de schade...

Call Now Button