Hoe verstoppingen te voorkomen?

Een voortdurende vervelende geur in de badkamer, een gootsteen waarin het water maar zeer moeizaam wegstroomt; het zijn tekenen van een (beginnende) verstopping. In een zo vroeg mogelijk stadium verstoppingen laten verhelpen in Tilburg helpt u veel ellende te voorkomen. Zou u niets doen, dan is het al snel niet meer mogelijk om de gootsteen of bijvoorbeeld het toilet te gebruiken. De ophoping van restafval in de afvoerleiding neemt snel toe, waardoor het water zeer moeizaam wegstroomt en uiteindelijk helemaal niet meer in de riolering terechtkomt. Onze loodgieters helpen u graag bij het verhelpen van verstoppingen. Lees hier meer over onze werkzaamheden en verschillende soorten verstoppingen.

Inhoudsopgave

 

Verstoppingen opsporen

Een eerste stap bij het verhelpen van een verstopte afvoer is het opsporen van verstoppingen. Soms bevindt de bron van een verstopping zich op een hele andere plek dan u wellicht verwacht. Problemen met de douchebak op de eerste etage kunnen het gevolg zijn van een verstopte afvoer onder de gootsteen van uw keuken beneden. Daarbij kan er sprake zijn van meerdere verstoppingen. Het is belangrijk deze allen te identificeren om te voorkomen dat u kort na het verhelpen van de verstopping te maken krijgt met een nieuwe verstopping.

Met spoed uw verstopping verhelpen

Vaak wilt u een verstopping zo snel mogelijk laten verhelpen. Dat geldt in het bijzonder voor verstoppingen die zeer ernstig zijn. U hoeft in zo’n situatie niet tot een volgende werkdag te wachten met het inschakelen van onze loodgieters. Deze staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Het kan heel verstandig zijn om de loodgieter uw afvoer regelmatig preventief door te laten spuiten. Op deze manier neemt de kans op serieuze verstoppingen sterk af. Laat de afvoer bijvoorbeeld jaarlijks of eens per twee jaar doorspuiten. Zelf een verstopping oplossen is vaak lastig, daar particulieren hier doorgaans niet de benodigde hulpmiddelen voor in huis hebben.

 

Afvoer ontstopping

Heeft u last van een verstopte afvoer in huis? Dan heeft u via deze website een loodgieter voor afvoer ontstopping in Tilburg gevonden. Alle soorten afvoeren kunnen door onze vakmensen weer vrij van verstoppingen worden gemaakt. Het enige dat u moet doen is contact met ons opnemen om een afspraak te maken. Een lokale loodgieter zal direct uw kant op komen en kan overal in de regio Tilburg snel ter plaatse zijn. Wij ontstoppen de afvoer zodat u dezelfde dag weer gebruik kunt maken van het toilet, de gootsteen of de wasmachine. Zelfs de meest hardnekkige verstoppingen worden door ons voor eens en voor altijd opgelost.

Mogelijke oorzaken verstopte afvoer

  • Spullen die door de afvoer worden gespoeld en hier niet in thuis horen.
  • Bijvoorbeeld frituurvet door de wc of gootsteen wegspoelen. Dit zal in de afvoerpijp gaan stollen en vrijwel zeker voor een verstopping zorgen.
  • Haren en zeepresten in het afvoerputje van de douche. Dit is echter bijna onmogelijk om te voorkomen. Als deze ergens in de leiding blijven hangen zal dit een verstopping veroorzaken. U kunt dan ons loodgietersbedrijf contacteren voor het snel en vakkundig afvoeren ontstoppen.

Hardnekkige verstoppingen oplossen in Tilburg

Als u zich in een situatie bevindt waarbij u al verschillende loodgieters hebt laten langskomen voor een afvoer ontstopping in Tilburg, maar de vervelende verstopping blijft steeds terugkeren. Dan zijn wij het loodgietersbedrijf die deze hardnekkige verstoppingen voor u kunnen oplossen. Onze loodgieters hebben professionele apparatuur en gereedschappen tot hun beschikking waarmee een afvoer ontstoppen tot diep in de leiding mogelijk is. Als ervaren vakmensen weten we precies welke werkwijze vereist is om voor een definitieve afvoer ontstopping te zorgen.

Gootsteen ontstopping

Een gootsteen ontstopping is een taak die voor onze loodgieters niet veel voorstelt. In de meeste gevallen zit het probleem in de sifon of zwanenhals onder de gootsteen. Als echter blijkt dat het probleem dieper in de afvoer zit, dan is dit ook geen enkel probleem voor de vakmensen in dienst bij ons loodgietersbedrijf.

Mislukte pogingen om zelf te ontstoppen

De meeste mensen die contact met ons opnemen voor een gootsteen ontstopping hebben vaak al zelf geprobeerd om met huis, tuin en keuken methodes de verstopping in de afvoer los te krijgen. Op een dag merkt u dat het water in de wastafel niet meer zo snel wegstroomt als voorheen. Op dit moment moet u actie ondernemen voordat u met een volledige verstopping te maken krijgt. Een ontstopper op de afvoer zetten of een ontstoppingsmiddel gebruiken, is meestal niet effectief om definitief van de gootsteen ontstopping af te komen. Wij raden het ook af om chemische middeltjes te gebruiken, dit brengt namelijk enkele gevaren met zich mee. Schakel daarom onze loodgieters om het probleem op te lossen.

Gootsteen in no-time vrij van verstoppingen

Het voordeel van een professionele loodgieter inhuren voor een ontstopping is dat uw gootsteen in no-time vrij van verstoppingen zal zijn. U hoeft zelf geen tijd te verspillen of uw vingers vies te maken. Ga voor zekerheid en gemak en neem contact met ons loodgietersbedrijf op. In de regio Tilburg kunnen wij overal snel ter plaatse zijn. Als u vandaag nog belt kan de gootsteen ontstopping vaak dezelfde dag nog worden uitgevoerd. Zelfs in de avonduren en het weekend heeft u de mogelijkheid om van onze spoeddienst gebruik te maken.

Riool ontstoppen in Tilburg

Blokkades in huishoudelijke leidingen kunnen bijzonder vervelend zijn, het niet kunnen afvoeren van afvalwater kan behoorlijke nadelige gevolgen hebben. Ook wanneer u problemen heeft met het doorspoelen van uw toilet of u merkt dat het water heel langzaam wegloopt, kan dit een teken zijn van een blokkade. Wij kunnen het riool ontstoppen als u in Tilburg of omgeving woont.
Riolen zijn alleen bedoeld om afvalwater, toiletpapier en klein afval van eten af te voeren. Alle andere papieren producten, met inbegrip van keukenrol en vochtige doekjes, moeten in de prullenbak worden geplaatst. Zo voorkomt u in feite verstoppingen. Toch gaat dat in de praktijk niet altijd even goed.
gootsteen ontstoppenDe meeste verstoppingen worden veroorzaakt door:

  • Vet en olie, deze stollen in de riolen, en vormen een dikke laag rond de buis.
  • Natte doekjes en sanitaire artikelen.

Wanneer u ons belt om uw verstopping te melden, zullen we aangeven wanneer wij het snelst langs kunnen komen. Afhankelijk van de ernst van de blokkering, kan dit variëren van één tot 24 uur. Als de blokkering is binnen uw externe riolering, dan kunnen we een eigen blokkade klaring service bieden. Door een van onze ervaren medewerkers is het probleem binnen no-time opgelost. Het riool ontstoppen doen wij alleen in de regio in en rondom Tilburg. De reparatie gebeurt altijd vakkundig en zeer professioneel, zodat het probleem wegblijft.

Wc verstopt

Niks zo vervelend als een verstopte wc in huis. Zeker als u slechts een enkele wc in huis hebt, zal dit direct voor problemen zorgen. U zal namelijk wel nog steeds gebruik willen maken van het toilet en als u de ontlasting niet weg kunt spoelen door het riool dan leidt dit onvermijdelijk tot onhygiënische situaties. Dit probleem moet zo snel mogelijk worden opgelost. Indien uw wc verstopt is in Tilburg, kan u ons bellen om met spoed een afspraak in te plannen. Het maakt niet uit of het een feestdag of het weekend is. Merkt u de wc verstopping in de avond op en verwacht u later bezoek? Dan kunnen wij ook in de avonduren bij u langskomen voor het ontstoppen van een verstopte wc.

Ervaren loodgieters uit de regio Tilburg

Onze ervaren loodgieters uit de regio Tilburg nemen geen halve maatregelen. Indien u ons belt omdat u een verstopping hebt in huis, dan doen wij gedegen onderzoek waar de verstopping zich precies bevindt en wat hiervan de oorzaak kan zijn. Wij verwijderen verstoppingen in afvoeren altijd volledig. Indien dit niet wordt gedaan zullen vuilresten opnieuw op dezelfde plek in de afvoer blijven hangen en opnieuw een verstopping veroorzaken.

Loodgieter nodig?

  • Erkend loodgietersbedrijf
  • Jarenlange ervaring
  • Direct ter plaatse

Lees hier meer blogartikelen

Een cv-ketel aanschaffen en laten installeren

Een cv-ketel aanschaffen en laten installeren

Een cv-ketel aanschaffen en laten installeren Wanneer uw oude cv-ketel toe is aan vervanging, dan wordt het hoog tijd om eens een blik te werpen op het grote aanbod van modellen en types cv-ketels. U kunt kiezen uit een combi-ketel of een hr-ketel. Het meest...

Een goede betrouwbare loodgieter inhuren

Een goede betrouwbare loodgieter inhuren

Een goede betrouwbare loodgieter inhuren Wanneer u te maken heeft met een lekkage of een doorstromende w.c. dan kan dit behoorlijk vervelend zijn. In dit geval wilt u zo snel mogelijk een loodgieter inhuren die bij u langskomt. Een loodgieter is een vakman die...

Twee tips hoe om te gaan met lekkages

Twee tips hoe om te gaan met lekkages

Twee tips hoe om te gaan met lekkages Lekkages zijn bijzonder vervelend. Als er een lekkage plaatsvindt, is het zaak zo snel mogelijk een bekwame loodgieter op de hoogte te stellen en te vragen of deze zo spoedig mogelijk langs wil komen. Alleen zo kun je de schade...

Call Now Button