Een lekkende kraan, hoe los je dat op?

Er zijn weinig dingen zo vervelend als een kraan die maar door blijft druppelen. We leggen uit hoe je een kraan effectief laat stoppen met druppelen!

Het stappenplan

Allereerst is het belangrijk de hoofdkraan van de waterleiding dicht te draaien. Je zorgt er zo voor dat het water niet alle kanten op spuit als je de kraan opent.

lekkende kraan

Vervolgens haal je de dop van de kraan die druppelt, maar zorg er hierbij wel voor dat je

 niet de knop van de kraan beschadigt. Wanneer je hier bang voor bent, kun je eventueel een doek om de knop heen doen, zodat je zeker weet dat er geen krassen en andere littekens achterblijven.

Als je de kraan hebt geopend zul je een leren ringetje (ook wel kraanleertje genoemd) zien. Vaak is deze versleten of soms zelfs helemaal weg. Vervang deze, je kunt nieuwe exemplaren bij elke bouwmarkt halen.

Verwijder verder alle kalkaanslag die je tegenkomt, vooral binnen in de kraan. Kalkaanslag kan ervoor zorgen dat bepaalde onderdelen niet meer goed afsluiten zodat er water tussendoor kan sijpelen.

Nu komt het spannende moment: zet de kraan weer in elkaar en draai de hoofdkraan weer open, en probeer of de kraan nog steeds lekt. Zo ja, dan zou je nog kunnen proberen een nieuwe pakking in het kraanhuis te bevestigen. De pakking is de onderste rubberen ring, onder het kraanleertje.

Met wat geluk is je druppelende kraan nu verleden tijd! Mocht het nog niet opgelost zijn, dan kunt u natuurlijk altijd de loodgieter in Tilburg inschakelen!

Loodgieter nodig?

  • Erkend loodgietersbedrijf
  • Jarenlange ervaring
  • Direct ter plaatse

Lees hier meer blogartikelen

Een cv-ketel aanschaffen en laten installeren

Een cv-ketel aanschaffen en laten installeren

Een cv-ketel aanschaffen en laten installeren Wanneer uw oude cv-ketel toe is aan vervanging, dan wordt het hoog tijd om eens een blik te werpen op het grote aanbod van modellen en types cv-ketels. U kunt kiezen uit een combi-ketel of een hr-ketel. Het meest...

Een goede betrouwbare loodgieter inhuren

Een goede betrouwbare loodgieter inhuren

Een goede betrouwbare loodgieter inhuren Wanneer u te maken heeft met een lekkage of een doorstromende w.c. dan kan dit behoorlijk vervelend zijn. In dit geval wilt u zo snel mogelijk een loodgieter inhuren die bij u langskomt. Een loodgieter is een vakman die...

Twee tips hoe om te gaan met lekkages

Twee tips hoe om te gaan met lekkages

Twee tips hoe om te gaan met lekkages Lekkages zijn bijzonder vervelend. Als er een lekkage plaatsvindt, is het zaak zo snel mogelijk een bekwame loodgieter op de hoogte te stellen en te vragen of deze zo spoedig mogelijk langs wil komen. Alleen zo kun je de schade...

Call Now Button