Wanneer moet een dak gerenoveerd worden?

Het is van belang dat uw dak goed wordt onderhouden. U zult niet de eerste zijn die met een nare waterschade onder uw dakbedekking te maken krijgt. In de herfst- en wintermaanden kunnen er takken en steentjes tegen uw dakbedekking slaan. Dit resulteert in kleine scheurtjes, waarlangs het regenwater bij uw woning naar binnen kan trekken. Het hout van uw dak kan als gevolg hiervan gaan rotten, evenals dat er schimmel- en zwamvorming op uw muren en plafonds zal ontstaat. Het kost erg veel moeite om een dergelijke waterschade te herstellen. Daarom is het verstandig om dit voor te zijn.

Jaarlijks onderhoud aan uw dakbedekking

U doet er verstandig aan om uw dakbedekking in ieder geval eens per jaar te laten onderhouden. Bij het onderhouden van uw dakbedekking kan een loodgieter of dakdekker de beginnende beschadigingen voor u herstellen. Vaak is het voldoende om de scheurtjes dicht te branden, waardoor het vervangen van uw dakbedekking niet direct noodzakelijk is. Mocht u dak al meerdere keren hersteld zijn, dan kan het vervangen van uw dakbedekking wel het overwegen waard zijn. Het is in dit geval niet langer rendabel om de dakbedekking te blijven herstellen.

Tip: overweeg eens een groene dakbedekking op uw dak te plaatsen. Met een groene dakbedekking bespaart u op de energiekosten, doordat een groter deel van de warmte binnen uw woning blijft.

dakbedekking

Een lekkage aan uw dak herstellen

Mocht u onverhoopt toch met een lekkage aan uw dakbedekking te maken krijgen, dan kan onze loodgieter hulp bieden. Onze loodgieter in Tilburg spoort de bron van de lekkage voor u op en zorgt direct voor een oplossing. Een ernstige waterschade kan op deze manier voorkomen worden. Het is verstandig om bij een serieuze lekkage voor de hulp van onze 24-uurs loodgieter te kiezen.

Call Now Button