Veelgemaakte fouten bij het aansluiten van radiatoren

Een loodgieter kan u helpen bij de aansluiting van wasmachines, vaatwassers en allerlei soorten sanitair. Een werkzaamheid die minder vaak uitgevoerd wordt, maar ook tot het takenpakket van de loodgieter behoort is radiatoren aansluiten. De aansluiting van deze essentiële onderdelen van het verwarmingssysteem moet foutloos worden uitgevoerd. U wilt immers niet nadien met een lekkende leiding geconfronteerd worden. De volgende veelgemaakte fouten bij het aansluiten van radiatoren moet u zeker voorkomen.

Niet genoeg ruimte onder en achter radiator

Een fout die door veel mensen gemaakt wordt is dat zij niet genoeg ruimte onder en achter de radiator laten. Het is logisch dat u graag wilt dat de radiatoren zo min mogelijk ruimte binnen een kamer in beslagnemen. Om echter de radiatoren zo goed mogelijk hun werk te laten doen, moet er sprake zijn van een goede circulatie van de warme lucht. Houd daarom minimaal 10 cm onder en 5 cm achter de radiator aan ruimte open.

Onnodig een thermostaatkraan monteren

Tussen de radiator en de leiding die het hete water van de cv-ketel aanvoert zit altijd een kraan waarmee de wateraanvoer afgesloten kan worden. Dit kunnen twee verschillende soorten kranen zijn. Een standaard kraan waarmee u simpelweg de toevoer van water controleert of een thermostaatkraan waar ook de temperatuur op ingesteld kan worden. Een veelgemaakte fout is dat een thermostaatkraan onnodig gemonteerd wordt op radiatoren in een kamer waar een thermostaat op de muur hangt.

Verwisselen leidingen aanvoer en afvoer

De laatste veelgemaakte fout die we hier bespreken zal u snel opmerken na de radiatoren aansluiten. Vaak wordt namelijk de fout gemaakt dat de leidingen voor de aanvoer en afvoer verkeerd om worden aangesloten. Deze fout zal na de aansluiting snel aan het licht komen, maar het is natuurlijk wel vervelend dat u na de vaststelling hiervan weer opnieuw de leidingen op de radiatoren moet aansluiten.

Call Now Button