Slimme thermostaat

De afgelopen jaren is de slimme thermostaat sterk in opkomst. Steeds meer mensen hebben er een, wat het comfort in huis sterk kan verhogen. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het aanschaffen van zo’n slimme thermostaat?

Betalen of gratis?plumber wrench

Slimme thermostaten zijn vaak apparaten van enkele honderden euro’s. Zeker voor mensen die het gemak er niet direct van inzien, kan dat een bedrag zijn dat als te hoog wordt ervaren. Toch zijn er vaak manieren om een slimme thermostaat gratis te krijgen. Sommige energieleveranciers bieden namelijk een gratis slimme thermostaat aan bij het afnemen van een bepaald contract. Vaak gaat het om contracten van enkele jaren, maar soms is er ook een optie om bij kort lopende contracten korting te krijgen.

Let wel goed op dat je niet een veel te duur contract afsluit. Als je een slimme thermostaat van 150 euro gratis kunt krijgen maar in ruil daarvoor aan een abonnement vast zit dat drie jaar loopt en een tientje per maand duurder is dan elders, dan betaal je die slimme meter zelf al heel ruim terug. Let dus goed op de voorwaarden van het contract dat je afsluit. Als je daar goed op let kun je de slimme meter behoorlijk voordelig krijgen.

Call Now Button