Oude CV ketel vervangen voor een nieuw model

Indien u steeds een loodgieter nodig heeft voor een CV ketelreparatie, uw woning niet meer als vanouds verwarmd kan worden of een nieuwe ketel een dermate hoge besparing kan realiseren dat de kosten voor een vervanging binnen afzienbare tijd terugverdiend kunnen worden. Dan is het tijd om de oude CV ketel te vervangen voor een nieuw model. Uiteraard kiest u bij het kopen van een nieuwe CV ketel altijd voor het allernieuwste model en niet voor een tweedehands apparaat. Hierin zijn namelijk de meest moderne technieken toegepast en nog altijd worden ieder jaar grote sprongen gemaakt wat betreft het rendement van verwarmingsketels.

Einde levensduur betekent tijd voor vervanging

Een CV ketel gaat gemiddeld tussen de 12 en 15 jaar mee voordat deze aan vervanging toe is. Wanneer het einde van de levensduur nadert zult u gegarandeerd vaker met reparaties te maken krijgen. De onderdelen in de ketel beginnen te verslijten en dit gaat ten koste van de betrouwbaarheid van het apparaat. Steeds vaker met defecten te maken krijgen, die iedere keer geld kosten om te repareren is een teken dat de tijd is aangebroken om de CV ketel te vervangen.

Investeren in een CV ketel met hoger rendement

Als u niet meer op de betrouwbaarheid van warmteopwekking kunt vertrouwen, dan wordt u eigenlijk gedwongen om de CV ketel te vervangen. Soms kan het juiste moment om een oude CV ketel te vervangen voor een nieuw model echter ook voor deze tijd nog aanbreken. De investering voor een nieuwe CV ketel zal namelijk zeker een hoger rendement bij de verwarming van uw huis opleveren. Als de besparing die hiermee gerealiseerd wordt dermate hoog is dan zal u de investering maandelijks terugverdienen door het lagere bedrag dat u aan energie hoeft af te rekenen. De vervanging van een CV ketel levert u dan geld op en u draagt bij aan een beter milieu.

Call Now Button