Uw kapotte cv repareren? Vraag advies van de loodgieter!

Bij een kapotte cv in huis wilt u zo snel mogelijk een passende oplossing aangeboden krijgen om de cv-storing te verhelpen. Vaak blijkt het noodzakelijk te zijn om versleten of kapotte onderdelen binnen de cv-ketel te vervangen. De loodgieter kan u hierbij helpen! Ook kan het al voldoende zijn om de cv-ketel te resetten. In de handleiding van de cv-ketel vindt u vaak een handig stappenplan waarin uitgelegd wordt hoe u een cv-ketel kunt resetten. Mocht u deze handleiding niet meer hebben, dan kunt u ook altijd op internet zoeken naar een passende oplossing.

Tip: zoek de foutcode op het display van de cv-ketel in de handleiding op! In de handleiding staat vaak beschreven of en hoe u een storing zelf kunt verhelpen.

Een nieuw cv-ketel kopen voor uw woning

In sommige gevallen zal de loodgieter u aanraden om uw bestaande cv-ketel niet langer te laten repareren, maar deze te vervangen voor een nieuwer model. Dit geldt met name voor woningen waarin men momenteel een jarenoude cv-ketel gebruikt. Niet alleen is het vaak niet meer rendabel om de cv-ketel te laten repareren, ook zijn er veel energiezuinigere oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan een combiketel, waarin twee apparaten (de cv-ketel en boiler) gecombineerd worden. Dit kost u ook nog eens minder aan onderhoudskosten! De loodgieter kan u hierover adviseren.

Verschillende soorten cv-storingen

Storingen in de cv-ketel kunnen als gevolg van verschillende redenen ontstaan zijn. Denk bijvoorbeeld aan een storing als gevolg van slijtage aan onderdelen van de cv-ketel, een storing als gevolg van grote stofhopen tussen de onderdelen van de cv-ketel, enzovoorts. Door de cv-ketel regelmatig te laten onderhouden verkleint u de kans op vervelende storingen in de cv-ketel aanzienlijk. De loodgieters van ons loodgietersbedrijf raden woningbezitters aan om de cv-ketel zeker eens per twee jaar te laten onderhouden.

Call Now Button