Informatie over een loodgieter

In een ver verleden hield een loodgieter zich bezig met het gieten van loden pijpen. Hier ontleent de loodgieter dan ook zijn naam aan. Vandaag de dag is een loodgieter breed inzetbaar. Bij het verhelpen van problemen kun je een beroep doen op een loodgieter. Hierbij valt te denken aan het repareren van kapotte of verstopte afvoeren, vervangen van kapotte leidingen of het verhelpen van storingen van Cv-ketels. Er zijn allround loodgieters, maar er zijn ook veel loodgieters die zich hebben gespecialiseerd in alleen Cv-ketels of juist het aanleggePipe wrench in Tilburgn van sanitair.

Grotere (installatie)bedrijven hebben veel personeel in dienst, waardoor ze vrijwel iedere klus kunnen uitvoeren. Dit soort bedrijven hebben ook een 24 uurs dienst. Voornamelijk tijdens de wintermaanden wordt er veel beroep gedaan op deze 24 uur service. Cv-ketels kunnen het door diverse redenen laten afweten. Dan is het zaak dat dit soort problemen spoedig worden verholpen, omdat een niet werkende Cv-ketel allesbehalve aangenaam is. Voor andere spoedgevallen, zoals lekkages of verstoppingen, is het bellen van de spoedservice ook mogelijk.

Renovatiewerkzaamheden

Voor renovatiewerkzaamheden kun je eveneens een loodgieter inschakelen. Heb je bijvoorbeeld loden waterleidingen? Dan kun je deze het beste laten vervangen. Tegenwoordig maakt men als het om nieuwe waterleidingen gaat louter gebruik van koper. Een loden leiding heeft een aantal nadeel. Ten eerste kan een loden leiding een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van het water. De kans op lekkage is bij loden leidingen ook groter. Voor het vervangen van onder meer sanitair en Cv-ketels ben je bij veel loodgieters eveneens goed.

Call Now Button