Hulp bij doucheputje ontstoppen

De meeste verstoppingen van doucheputjes ontstaan doordat haren blijven hangen in het putje of de afvoer. Het water stroomt er wel langs, maar de haren blijven achter. Na verloop van tijd vangen de haren als een soort zeef steeds meer rommel op. Op den duur zit het doucheputje helemaal verstopt met een mengsel van haren, zeep en shampoo. Het is zaak om snel actie te ondernemen om te voorkomen dat de rommel verderop in de afvoer vast blijft hangen, waardoor je de verstopping niet meer zelf kunt verhelpen. Gelukkig kun je met onderstaande tips je doucheputje ontstoppen zonder dat je daar zelf al te vies van wordt.

Kokend water kan ook al veel doen

Wanneer de afvoer nog wel redelijk door stroomt maar gewoon niet zo goed meer functioneert, kun je proberen om een waterkoker vol met kokend water leeg te kiepen in de afvoer. Hierdoor zal veel zeep oplossen, en soms kan dat net genoeg zijn om de boel door te laten stromen waardoor de verstopping zal oplossen. Je kunt eventueel ook nog flink wat soda in de afvoer gieten en daarna het kokende water weg laten stromen. Dit zal de kans op succes vergroten.

Gebruik een plunjer

Een andere manier is om een plunjer, zo wordt een ontstopper netjes genoemd, te gebruiken. Dit is een rubberen zuignap met een houten steel eraan. Je zet deze om de afvoer heen, zorgt dat ‘ie volledig luchtdicht afsluit, en duwt een paar keer krachtig op de houten steel. Met wat geluk schiet de verstopping zo het riool in waardoor het water weer weg kan lopen.

Call Now Button