Een lekkende kraan, hoe los je dat op?

Er zijn weinig dingen zo vervelend als een kraan die maar door blijft druppelen. We leggen uit hoe je een kraan effectief laat stoppen met druppelen!

Het stappenplanLekkende kraan

Allereerst is het belangrijk de hoofdkraan van de waterleiding dicht te draaien. Je zorgt er zo voor dat het water niet alle kanten op spuit als je de kraan opent.

Vervolgens haal je de dop van de kraan die druppelt, maar zorg er hierbij wel voor dat je niet de knop van de kraan beschadigt. Wanneer je hier bang voor bent, kun je eventueel een doek om de knop heen doen, zodat je zeker weet dat er geen krassen en andere littekens achterblijven.

Als je de kraan hebt geopend zul je een leren ringetje (ook wel kraanleertje genoemd) zien. Vaak is deze versleten of soms zelfs helemaal weg. Vervang deze, je kunt nieuwe exemplaren bij elke bouwmarkt halen.

Verwijder verder alle kalkaanslag die je tegenkomt, vooral binnen in de kraan. Kalkaanslag kan ervoor zorgen dat bepaalde onderdelen niet meer goed afsluiten zodat er water tussendoor kan sijpelen.

Nu komt het spannende moment: zet de kraan weer in elkaar en draai de hoofdkraan weer open, en probeer of de kraan nog steeds lekt. Zo ja, dan zou je nog kunnen proberen een nieuwe pakking in het kraanhuis te bevestigen. De pakking is de onderste rubberen ring, onder het kraanleertje.

Met wat geluk is je druppelende kraan nu verleden tijd! Mocht het nog niet opgelost zijn, dan kunt u natuurlijk altijd de loodgieter in Tilburg inschakelen!

Call Now Button