De voordelen van een efficiënte cv-ketel

house heating boilerOp een efficiëntere manier warmte opwekken kan met een goede en degelijke cv-ketel. Het is daarom belangrijk om je voor aanschaf goed te laten informeren naar de mogelijkheden. Hier spelen een paar zaken in mee, waarbij de prijs voor veel mensen voorop staat. Een cv-ketel is namelijk alles behalve goedkoop en daarnaast heb je nog verschillende soorten waaruit je kunt kiezen.

Wat zijn je opties

De klassieke verwarmingsketel is tegenwoordig niet meer te koop in Nederland. Als je er  nog een hebt,  is het hoog tijd om hem te gaan vervangen. Deze ketels zijn inmiddels achterhaald en helemaal niet zuinig. Tegenwoordig heb je de keuze in vr-ketels, hr-ketels en Hre-ketels. Voor de eerstgenoemde betaal je het minst, maar ze zijn ook minder duurzaam. Met de laatste twee opties haal je vaak jaarlijks een rendement van 100 procent of hoger.

Bespaar warmte

Een cv-ketel waar je veel voor betaald is meestal ook beter. Dit komt onder andere in uiting door het rendement dat je ermee behaalt. Het rendement is de energie die wordt omgezet in bruikbare en nuttige warmte. Bij een rendement van 100 procent verlies je dus helemaal geen warmte. In dat geval kun je op jaarbasis een paar honderd euro besparen. Toch blijft de aanschaf van een nieuwe cv-ketel een kostbare aangelegenheid. Zie het daarom als een nuttige investering, zeker aangezien je je geld vaak binnen een jaar of zeven weer hebt terugverdiend. Daarnaast stijgt de waarde van je huis ook als er een goede cv-ketel is geïnstalleerd.

Call Now Button