Wanneer u bezig bent met de nieuw- of verbouw van een woning, zult u in veel gevallen te maken krijgen met loodgieterswerkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van nieuwe leidingen voor een waterpunt in uw nieuwe deel, het installeren van een nieuwe CV ketel in uw woning of het bevestigen van sanitair in de nieuwe badkamer. Hoewel u wellicht een deel van deze werkzaamheden zelf uit kunt voeren, heeft u bij andere taken misschien liever de hulp van een erkende loodgieter aan uw zijde. De loodgieter in Tilburg biedt uitkomst voor mensen in de regio Tilburg! Overigens is deze loodgieter niet alleen gespecialiseerd in het uitvoeren van loodgieterswerkzaamheden die eerder beschreven zijn. Ook het uitvoeren van onderhoud aan bijvoorbeeld een CV- of combiketel, het doorspuiten van uw afvoer of het verhelpen van lekkages behoort tot de diensten van de meeste loodgieters.

Installatie, onderhoud en reparatie

loodgieterswerkDe werkzaamheden van een loodgieter zijn onder te verdelen in drie categorieën, namelijk; installatie, onderhoud en reparatie. Onder installatie verstaan we het leggen van nieuwe leidingen, het installeren van nieuw sanitair of een keuken in uw woning, enzovoorts. Niet alleen het uitvoeren van de daadwerkelijke werkzaamheden is hierbij essentieel, ook het geven van advies vooraf is iets wat een loodgieter geregeld aanbiedt. Heeft u bijvoorbeeld zelf een plan voor de nieuwe inrichting van uw badkamer, maar twijfelt u over de haalbaarheid? Een loodgieter kan u een goed beeld geven van de mogelijkheden die er zijn en de haalbaarheid van uw plan. Dit geldt bijvoorbeeld ook als u momenteel nog gebruik maakt van een combinatie tussen een losse CV ketel met een boiler of geiser en over wilt stappen op een veel milieuvriendelijkere combiketel. De loodgieter helpt u van het advies tot het plaatsen van de nieuwe combiketel!

Wanneer de installatie afgerond is, blijft het essentieel om de nieuwe leidingen, de afvoer en de CV ketel eens per half jaar na te laten kijken door een loodgieter. Onderdelen zullen door de tijd gaan slijten, waardoor deze tijdig vervangen moeten worden om storingen te voorkomen. Daarbij ontstaat er in een CV ketel vaak veel stof, wat u aan de buitenzijde van de ketel niet ziet. Dit stof kan zorgen voor verstoringen, als het in bepaalde onderdelen van de CV ketel terechtkomt. Ook verstoppingen zullen ontstaan, als u uw afvoer niet eens per (half) jaar laat doorspuiten door een loodgieter. Dit brengt een erg vervelende stank met zich mee en maakt het soms zelfs onmogelijk om nog gebruik te maken van uw toilet of douche.

Mocht het onderhoud te laat komen en u last hebben van een dergelijke storing of verstopping, biedt de loodgieter de mogelijkheid om deze voor u te verhelpen. In sommige gevallen bieden loodgieters zelfs een speciale spoedservice aan, waarmee het ook buiten de vaste werktijden om mogelijk is om hulp te bieden bij het verhelpen van de problemen. U moet er toch ook niet aan denken, dat u op een koude winteravond met een defecte CV ketel komt te zitten? Met de spoedservice van de loodgieter in Tilburg geniet u dezelfde avond nog van een lekkere warme kachel, mits de storing te verhelpen is vanzelfsprekend.